Zomercursussen beeldhouwen
en schilderen in de Bourgogne

In de zomer van 2024 verzorg ik weer cursussen beeldhouwen en schilderen in de Bourgogne. De cursuslocatie, een rustig gelegen landhuis uit 1910, telt een aantal comfortabele kamers. Het bevindt zich 30 km van Beaune en 5 km van het historisch stadje Couches.

Cursisten worden individueel begeleid. Beginners worden stap voor stap begeleid, als je al ervaring hebt kan je zelfstandiger werken en word je van goede tips voorzien. In het huis bevindt zich een volledig geoutilleerd atelier, maar er kan ook buiten gewerkt worden onder de overkapping (foto links onder) of in de tuin. De maximale groepsgrootte is 8 personen. Op deze pagina tref je voorbeelden van werk eerder gemaakt door cursisten.

 

Beeldhouwen
Na een korte inleiding over stenen en gereedschap maak je naar eigen ontwerp een (tuin-)beeld, je kan kiezen tussen speksteen, albast en serpentijn. De steen kan zelf meegenomen worden of ter plekke aangeschaft worden.

Schilderen
Bij de keuze van het onderwerp (eventueel geïnspireerd door de omgeving) begeleid ik je individueel, waarbij compositie, perspectief en kleurgebruik aan de orde komen. Nadat het onderwerp is uitgewerkt in schetsvorm (potlood/houtskool), kan je kiezen om een 'traditioneel' schilderij te maken (acryl, olieverf) of een werk te maken in gemengde technieken (mixed media *). Doeken en verf kunnen zelf meegenomen worden of ter plekke aangeschaft worden.

Data: 23 juni-29 juni 2024 en 18-24 augustus 2024. Zondag: aankomst en kennismaking (diner). Maandag en vrijdag werken we 's ochtends en 's middags. Dinsdag, woensdag en donderdag wordt er 's ochtends onder begeleiding gewerkt, 's middags kan je vrij werken of de streek verkennen (vrij programma/excursie). Vrijdagmiddag zitten we met een hapje en drankje rond de gemaakte werken. Vertrek zaterdag na het ontbijt.


De prijs van de cursusweek (incl. logies en lunches) varieert van 610 tot 730 , afhankelijk van de geboekte kamer . Deze prijzen zijn incl. gebruik materialen (bokken, beitels, schuurpapier, kwasten, ezels, etc.), koffie/thee tijdens de cursus, kennismakingsdiner op zondag, borrel op vrijdag en toeristenbelasting, maar excl. steen, doek en verf.


Het is ook mogelijk alleen een cursus te boeken (zonder overnachting), prijs 475 . In de omgeving van de cursuslocatie (zie de foto's) bevindt zich een aantal restaurants, hotels, chambres d'hôtes en campings. Het natuurpark Le Morvan ligt op ca. 20 km. De afstand tot de cursuslocatie vanaf Utrecht bedraagt 780 km.

Voor nadere informatie kan je mailen ( Ine voor informatie over de cursus of Thera en Maarten voor informatie over het verblijf en reserveringen), of telefonisch contact opnemen (06-17666091). Meer informatie over de cursuslocatie vind je hier.* Mixed media is geen strak afgebakend begrip. Op een vrije, associatieve manier wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, vaak nog herkenbaar in hun oorspronkelijke hoedanigheid. Collage wordt gezien als de oervorm.
naar startpagina artine.nl