In opdracht van het Instituut van Biomembranen van de Universiteit Utrecht heeft Ine een penning ontworpen. De penning toont de beeltenis van Laurens L.M. van Deenen (1928-1994), een van de grondleggers van het membraanonderzoek in Nederland. De bronzen penning zal jaarlijks uitgereikt worden aan een onderzoeker met bijzondere verdiensten voor het veld.

In oktober 2004 werd de eerste van Deenen penning feestelijk uitgereikt aan Michael P. Sheetz (Columbia University, New York, N.Y.). Vervolgens is de penning uitgereikt aan Kai Simons (Dresden), Chris R.H. Raetz (U.S.A), Randy Schekman (U.S.A), Ari Helenius (Zurich), terwijl in 2009 Gunnar von Heijne (Stockholm) in de prijzen viel.

english

Eerste van Deenen penning voor Michael Sheetz

De onderzoekschool 'Het Instituut voor Biomembranen' (IB) is in 2004 door de KNAW opnieuw erkend voor een periode van zes jaar. Ter gelegenheid van de 'hererkenning' hield de onderzoekschool op vrijdag 22 oktober 2004 de ÍB Conference on Biomembranes'. Tijdens deze conferentie werd de eerste van Deenen Penning uitgereikt aan Michael Sheetz. Oprichter en scheidend wetenschappelijk directeur Arie Verkleij van het IB, kreeg een speciale uitvoering van de penning.
biomembranes.nl

Via email kun je inlichtingen krijgen over de mogelijkheid om een penning te laten ontwerpen.


sluit dit venster