start | beelden | schilderijen | exposities | werk cursisten | contact

 


(opent in nieuw venster)
Op deze pagina vind je informatie over atelier de Hamelberg. Ine geeft cursussen en workshops beeldhouwen en schilderen aan beginners en gevorderden.

Regelmatig worden workshops specifieke technieken georganiseerd (linosnede, moza´ek, monotype, etc.). Het atelier is gelegen aan de rand van het natuurgebied de Overasseltse Vennen bij Nijmegen. Rond het atelier kan in de buitenlucht gewerkt worden.
Cursussen en workshops
Ine de Cock geeft sinds 1993 creatieve cursussen, je kunt het hele jaar door instromen. De lessen worden gegeven in blokken van 8 wekelijkse lessen en zijn gericht op het ontwikkelen van de persoonlijke voorliefde van de cursist voor een of meer kunstuitingen. Je kunt je zowel technisch als creatief bekwamen. Als schildertechniek kun je aquarel, gouache, acryl, olieverf en gemengde technieken beoefenen. Je kunt leren beeldhouwen in o.a. albast, speksteen en hardere steensoorten zoals springstone en petit granit.
Workshops voor particulieren of bedrijven beslaan ÚÚn of meerdere dagdelen en worden naar wens georganiseerd (zie b.v. het resultaat van een bedrijfsmoza´ekworkshop).
Iedere eerste zaterdag van de maand kun je ook individueel deelnemen aan een workshop. Deze folder (pdf) geeft algemene informatie over tarieven, cursustijden en workshops op maat.


info moza´ek workshopOp aanvraag sturen we je meer informatie over specifieke workshops!

Vrij werken
Je bent welkom om op een eerste zaterdag van de maand van 10u00 tot 16u00 vrij te komen werken. Je kan gebruik maken van voorzieningen, zoals ezels, paletten, bokken, raspen en beeldhouwhamers. Voor koffie/thee wordt gezorgd en je brengt zelf de overige materialen. Er wordt een lichte lunch geserveerd, je kan zelf de lunch aanvullen.
Je kan individueel of met meerdere personen inschrijven en begeleiding is aanwezig. De kosten bedragen 40 euro p.p. (excl. materialen). Voor nadere informatie of reserveringen stuur je een email.. De eerstvolgende 'eerste zaterdagen van de maand': 4 februari, 4 maart en 8 april 2023.
 werk cursisten en workshops
     
 
     
 
 Meer werk van cursisten op deze pagina.
Gelegenheid om buiten te werken vind je ook in de onmiddellijke nabijheid van het atelier. Het natuurgebied de Overasseltse en Hatertse vennen bij Nijmegen bestaat uit een stuifzandrug voornamelijk begroeid met dennenbossen en hei. Tussen de zandduinen liggen grote en kleine vennen, heideveldjes, weilanden en boerderijtjes. In dit natuurgebied bevinden zich op 1 km van het atelier restaurant St. Walrick en de ru´ne van St. Walrick (15e eeuw). Bij de ru´ne staat een boom waaraan men tot op de dag van vandaag stukjes lijfgoed vastbindt om koortsen en ziekten te bezweren. Vanwege deze cultus wordt de kapel ook wel 'Overasseltse Koortskapel' genoemd. Ook binnen handbereik vind je overnachtingsmogelijkheden zoals B&B 'de Loksheuvel' en camping 'Heumens Bos'. Op ongeveer 2 km staat in de velden tussen Overasselt en Nederasselt het monument dat de operatie Market Garden herdenkt. In september 2014 is het 70 jaar geleden dat troepen van de 82nd Airborne Division landden nabij Nederasselt. De link 'route' bovenaan deze pagina verwijst naar fiets- en wandelroutes in de regio.

 meer over de ru´ne hier    


terug naar boven